Sunday, 26 January 2014

PHASE 2: PENGALAMAN SELEPAS MENGGUNAKAN EPHYRA BERSAMA BLOG KASIH ALEEYA

hye assalamualaikum and selamat malam uollsss! :)


once again ephyra, ephyra and ephyra. haa, ape itu ephyra? ada yang tak tau lagi ke? okayy, relax luu, aku bley terangkan secara details kat uolss pasal ephyra.. tak perlu bayar ye. free je. hihi. tapi sebelum tu, biar aku share dulu pengalaman aku sendiri bila aku gunakan ephyra nie. memang thorbaekk wa cakap lu. so, before this, aku ada join dua giveaway yg related dengan ephyra nie. first dengan bro EYRIQAZZ and second dengan sis KASIHALEEYA. dua dua giveaway aku menang! wehooooo!!! suke suke. yang first tu aku menang trial pack je. yang 10 sachet tu. yang second tu aku menang yang pack untuk sebulan. yang 30 sachet tu. thanks to akak and abg blogger and yang paling penting thanks to OCEANLIFE2U sebab sponsor hadiah yang superb and awesome.

for those yang dah try ephyra, confirm la dah tau kehebatan produk nie kan? btol kan? jangan tipu ha. kuikui. as for me, aku seriously dah try, and memang nampak kesannye yang sangat havoc wa cakap luu. memang gebu gebass, flawless, putih putih melati lagi. kau hadoo? haha. dalam entry nie aku tak mampu nak attach gambar aku. sebab handphone aku punye kamera 'lawa' sangat kan. haha. kalo aku tangkap gambo pon mcm same je gambar sebelum and selepas. nie sume salah kamera. so, aku taleh nak tunjuk la gmbar aku. tapi takpe, aku cerita je ye. bole kan? bole kan? haha. 

so, berdasarkan pengalaman aku sendiri. aku dapat rasa and nampak kesan positif yang ada kat diri aku sejak minum ephyra nie. memang cerah wooo. kawan kawan gua perasan woo. ati manyakk suka woo. hahaha. sampai ada kawan yang tanya tips cemana gua jaga kulit muka. woahh, fefeling duta produk kesihatan gituww. haha. seriously, memang nampak beza. before this kalo time time nak period , memang wajib keluar jerawat tanpa diundangkan. tapi lepas guna ephyra nie, sebijik jerawat pon tak hadoo. tak keluar pon. yeayy! saya sudah bebas, bebas dari jerawat. bukan jururawat yer, wakaka. lagi satu yang nampak beza kan, warna kulit muka dah sekata. sebelum nie memang nampak beza, kulit muka agak gelap2 gitu, dari kulit yang tepi muka. kat situ confirm la cerah. sebab tutup dengan tudung kan. lepas amalkan beberapa kali epyhra nie, warna kulit da sekata. aicehh. kalo ku tahu, dulu dulu masa kawat kaki bley minum ephyra kan. cepat sikit cerah kulit kitew nie. hikhik. actually aku pon ada masalah tumit merekah. aiyoo mcm orang da berumur plak kan. padahal baru je 2* tahun. kuikui. so, lepas2 minum ephyra nie, tumit i dah cun sikit la. hampir hampir nak same dengan tumit erra fazira. haha. memang berkesan ye. aku tak tipu. ha, sape ada masalah rambut gugur kat sini? mohon angkat kaki. cehh, da mcm lagu shida dangdut tu plak ek. haha. seriously aku memang ada masalah rambut gugur. sikat sikat ada rambut, stress kite tau. so, lepas a few time try minum produk nie, rambut pon tak berapa nak gugur. sikit sikit tu adalah, tapi tak seteruk yang dulu. so, thats really make me happy. wehooo~ lagi lagi yang buat hati i gembira teramat sebab berat badan dah kurang sikit! yeayyyy. for those yang taktau, ephyra pon mampu tolong kita kurangkan berat badan yer. memang betul pon. mak pon nampak beza. mak cakap aku dah kecik sikit. lepas dengar tu tersengih sengih mcm kerang rebus. kihkih. no need nak makan figure up segala kan.

so, lets cikidaut a few testimoni dari pengguna yang laen untuk membuktikan yang ephyra memang berkesan.

















a few info pasal ephyra:

Kandungan EPHYRA dan khasiat 

 1.Kolagen Ikan Laut Dalam 
- kolagen tulen yang dihasilkan daripada spesis ikan putihlaut dalam dari PERANCIS 
- Mengembalikan keremajaan kulit anda 
- Mengandungi agen antioksida semulajadi yang melindungi sel-sel daripada radikal bebas. 
- Menyokong penambahan lapisan kolagen untuk mengekalkan keanjalan kulit yang sihat dan dan tegang. 

 2. Buah Acai 
- Buah Keajaiban dengan manfaat yang besar, seperti anti-penuaan, anti-bakteria, anti-kanser, anti-radang dan menguatkan sistem kardiovaskular 
- Kaya antioksida, mampu untuk mengurangkan risiko mempunyai kanser dan membantu melambatkan proses penuaan. 
 - kaya dengan sumber vitamin dan mineral, termasuk kandungan tinggi omega 6 dan omega 9 
- Kaya dengan serat pemakanan, membantu untuk meningkatkan kesihatan sistem kardio vaskular, saluran penghadaman dan membantu mengawal paras kolesterol. 

 3. Gam Akasia 
- Membantu meningkatkan tahap kolesterol HDL (kolesterol baik) dalam badan 
- Membantu menyingkirkan toksin berbahaya yang terkumpul dalam sistem pencernaan
 - Kaya dengan Serat yang menyerap toksin yang kemudiannya dikeluarkan melalui proses penghadaman 

 4. L-glutathione 
- memperbaiki kulit untuk menjadi lebih lembut,halus dan dan lebih muda 
- Satu agen yang kaya antioksida yang melindungi kulit terhadap kerosakan sel hasil proses pengoksidaan sekaligus melambatkan proses penuaan. 
- Mengurangkan proses pembentukan pigmen , memberikan kulit anda penampilan yang lebih cerah dan berseri 
- Membuang toksin dari dalam badan untuk meningkatkan sistem imunisasi

 5. Asthaxanthin 
- Memulihkan kesakitan sendi,sakit otot dan arthritis.
 - Sangat bagus untuk mengurangkan kedutan dan garis halus, meningkatkan tahap kelembapan dan keanjalan kulit, menjadikan kulit lebih halus dan cerah berseri 
- Meningkatkan daya tenaga dan stamina dalam badan 

 6. Serbuk tomato 
- Mengandungi banyak vitamin A dan C 
- Berkhasiat tinggi untuk meneutralkan radikal bebas yang berbahaya dalam aliran darah 
- Membantu pesakit kencing manis untuk menjaga tahap gula darah mereka di bawah kawalan 
- Vitamin A dalam tomato akan membuat rambut anda kuat dan berkilat,juga bagus untuk mata, gigi dan tulang. 

 7. Acerolla ceri 
- Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan , menguatkan hati, memperbaiki keadaan kulit dan meningkatkan keupayaan badan untuk memulihkan dan memperbaharui tisu dengan cepat 
- kandungan vitamin C yang tinggi dapat meransangkan pembentukan kolagen dalam badan, yang dapat menggantikan sel kulit menjadi sihat, halus dan lebih anjal.
 - Membantu menguatkan sistem imunisasi dalam badan dan melindungi daripada penyakit kardiovaskular dan masalah mata 

 8. Marigold bunga ekstrak 
- Mengandungi pelbagai karotenoid antioksida membantu melindungi sel-sel daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas, atau molekul berbahaya. 
-berkesan dalam merawat pelbagai masalah kulit radang, kulit berjerawat dan eczema 
- Menstabilkan kelembapan pada kulit anda, sekali gus ini bermanfaat bagi mereka yang mempunyai kulit yang sangat kering dan sensitif 

 9. Superberry 
-diketahui mengandungi kandungan antioksida yang sangat tinggi. 
-melindungi sel dari pengoksidaan dan meneutralkan radikal bebas. 
-sumber terbaik untuk Vitamin C, Zat Besi, dan Potassium.

Khasiat dan keistimewaannya
1.Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
2.Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh
3..Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat
4. Membantu memulihkan masalah kulit eczema
5..Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
6.“Astaxanthin” menghindari daripada barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit
7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban ,Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar
8 .Melancarkan sistem pencernaan dalam badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan 9.Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhi risiko sakit jantung
10.Membantu menyeimbangkan tekanan darah
11.Meningkatkan tenaga dan daya ingatan
12. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
13.Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakkan termasuk faktor usia
14. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis
15. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik dalam perut.

Siapa Yang Memerlukan EPHYRA?
-Umur 20 thn dan ke atas
-Kulit Kering & kedut Kulit kusam & kendur
-Pigmentasi dan kulit bermasalah ( jerawat)
-Proses Pemulihan lambat
-Mudah Rasa Penat
-Daya Ingatan Merosot
-Sakit-sakit badan / sendi Metabolisma rendah


antara kelebihan2 epyhra berbanding produk yang lain:


so kesimpulannye, berpuluh khasiat dalam satu produk. nak cantik, nak kurus, nak kurangkan rambut gugur, nak cantikkan tumit?? haa, beli la ephyra. hihihi

cara untuk minum ephyra:
bancuh dalam air(180ml). bole guna air suam atau sejuk ye. tapi aku slalu guna air sejuk. baru freshh gituw. haha

selain tu, produk nie memang confirm ada sijil KKM and pengesahan HALAL dari JAKIM. tak caye? takpe takpe. ada bukti. lets usha gamba bawah nie


ha, i bet sume teringin nak try produk nie kan? cemane nak beli? mana nak dpt? bape harga? okay2, bawah nie ada link oceanlife2u. so ampa bley usha usha kat sana naa.

Email : oceanlife2u@gmail.com 

harga: 
satu kotak bersamaan 30 sachet RM197

5 comments:

  1. So far memang puas hati menggunakan ephyra..

    ReplyDelete
  2. Hi all!
    Berminat nak mencuba Ephyra?

    Beli Ephyra dengan HARGA PROMO (Muraaaahhh sangatt!!) dan dapatkan FREE Body Shop shower cream 250ml / body butter 50ml!

    Seriously, grab this GREAT deal! Sementara stock masih ada!

    Yours truly,
    Izza (Pengedar Sah Ephyra)
    0192198619
    izza_grrl@hotmail.com

    ReplyDelete
  3. bnyk kebaikannya. tpi munirah belum cuba lagi :)

    ReplyDelete